George Kanellos

Webbtrender deluxe

Mobilen – en het annonskanal 2009

with one comment

Att digital annonsering ökar är ingen överraskning, och denna trend fortsätter med all säkerhet under 2009 också. Internettillgången i mobilen ökar starkt i takt med att mobilparken successivt byts ut och därmed moderniseras. Den senaste tiden är mobilen den hetaste internettrenden, där flera stora sajter lanserar nya mobilversioner och många nya mobiltjänster. Två av tre mediebyråer som intervjuades av Internetworld pekar ut mobilen som nästa års ökande annonsmarknad, vilket förstås känns ytterst relevant och underbyggt.

Det finns många argument för annonsering i mobilen, varav ett är närhet till mottagaren. Just det argumentet tycker jag även är en viktig orsak till att vara försiktig i hur man använder mobilen som annonskanal. Ett övertramp kostar mycket mer när man gör det så pass nära sina kunder.

Nu återstår att se när Sverige kommer ifatt Ungern, Israel och Kanada i mobilsurfande. Då blir annonsering i mobilen mer användbar och kan ta fart på allvar.

Annonser

Written by George

26 november 2008 den 14:59

Publicerat i Webb

Tagged with ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Publicerat i Webb by George på december 1st, 2008 Jag skrev häromveckan om mobilen som en het annonskanal under det kommande året. Intressant är också prognosen som Institutet för Reklam- och […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: