George Kanellos

Webbtrender deluxe

SEB har fattat sociala medier

leave a comment »

Vad har företag som lyckats på internet gemensamt? Det har insett att man måste våga för att lyckas. Våga släppa ifrån sig makten till sina besökare och kunder. Våga låta sin målgrupp ta över rodret och styra lite.

Det förklarar varför saker som viral marknadskommunikation fungerar så bra. Varför användargenererat material har blivit större och större de senaste åren. Varför det är en bra idé att låta användarna betygsätta och kommentera.

SEB har startat ett community för internationell handel, där intresserade kan diskutera, utbyta erfarenheter och knyta kontakter. Det är gratis, och kravet som ställs är att man representerar ett företag. Det som är intressant är bankens inställning till risken för negativ kritik. Initiativtagaren Lars Millberg säger till Computer Sweden:

”Innan vi drog igång diskuterade vi vad som skulle hända om någon skriver kritiskt om oss eller våra tjänster. Slutsatsen blev att kritik snarare är viktig än farlig för banken. Om inte vi gör vårt jobb kan det dyka upp diskussion och kritik. Men då kan vi använda kritiken och förbättra oss.”

Det är precis en sån inställning som behövs för att lyckats med internetsatsningar. Öppna upp, våga och bjud in målgruppen!

Högskolan i Kalmar håller vi, tillsammans med Växjö Universitet, på att planera och bygga en sajt för Linnéuniversitetet, och i det arbetet funderar vi mycket över hur vi ska låta studenter, blivande studenter och andra målgrupper få större inflytande. Ska man kunna kommentera kurser och program? Tagga upp sidor enligt egna preferenser? Vi funderar på att ta in bilder från Flickr, fakta från Wikipedia, filmer från Youtube, favoriter från delicious.. ja ni förstår poängen – användargenererat material.

Under våren 2009 kommer sajten lanseras i en tidig form samtidigt som den utvecklas vidare. Håll ögonen öppna för Sveriges modernaste universitetssajt!

Written by George

01 december 2008 den 11:05

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: