George Kanellos

Webbtrender deluxe

Veckans sajttips – topsify.com

with one comment

topsifySpotify är en bra tjänst även för oss som inte lyssnar bara på de senaste hitsen som spelas sönder på radion. Det går att hitta ganska obskyr musik, särskilt om man har turen på sin sida och just det rätta skivbolaget finns bland Spotifys partners.

Men även såna musikfinsmakare känner ibland pressen att vara uppdaterade. Det är trots allt bra att kunna hänga med i diskussionerna på fikapausen när de handlar om ”den där låten som gick på radion när jag körde till jobbet i morse”.

Då kommer Topsify in i bilden. Det är ännu en sajt med spellistor till Spotify, men med en liten twist. Spellistorna är egentligen topplistor, som uppdateras kontinuerligt. För tillfället finns tre listor, och det enda du behöver göra är att lägga till dem i ditt Spotify så sköts uppdateringen automagiskt.

Själv lyssnar jag på de hetaste dance-hitsen i Sverige. Jag kan inte påstå att jag är jätteimponerad av låtarna, men det beror nog på att jag redan hört alla låtar som är värda att höra i den genren. Nästan.

Men jag tycker att det är egentligen större än så. Det är trevligt med denna företeelse som Spotify startat. Det byggs upp ett nätverk av kringtjänster till användarnas fördel.

Sen ska vi inte glömma; tack vare Spotify får alla skivbolag chansen att lära sig hur man kan skapa alternativa affärsmodeller, och tjäna pengar utan att förlora sina kunder. Det kanske vore något att lägga sin energi på, istället för IPRED-lagen. Just a thought…

Annonser

Written by George

05 december 2008 den 08:48

Publicerat i Webb

Tagged with , , ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ett litet tips är den nya sidan http://www.spotyshare.com
    Riktigt sköna spellistor som kan användas direkt i Spotify, medlemmar kan själva ladda upp sina favorit spellistor eller ta del av Spotyshares egna spellistor så som 100 bästa rocklåtarna genom tiderna med flera.

    nick

    16 december 2008 at 19:33


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: